ПРЕВОДИГАБРОВО.com  
За нас | Кариери | Цени | Контакти
 
РекламаIstanbul 156lv
Самолетни билети

ЛЕГАЛИЗАЦИЯ

 

Преводаческа агенция НОВ ВЕК предлага легализация на официални документи с АПОСТИЛ, заверки във всички министерства и други държавни институции и учреждения в Р България, заверки във всички консулски представителства на чужди държави в Р България, както и заверка на преводи от заклети преводачи към агенцията.

Какво представлява легализацията?

Легализацията представлява поставяне на Апостил в Консулски отдел на МВнР или Министерството на правосъдието. Това е заверка на документа, която удостоверява неговата истинност. Апостилът се поставя, за да може документ, който е издаден в България, да бъде валиден в останалите страни. Същото важи и за документи, които са издадени в чужбина. За да бъдат валидни тук, те трябва да имат поставен Апостил и да преминат легализация. Изключение правят документите от и за следните държави: Австрия, Азербайджан, Армения, Беларус, Виетнам, Грузия, Кипър, КНДР, Куба, Либия, Македония, Монголия, Полша, Румъния, Руска Федерация, Сърбия, Босна и Херцеговина, Словения, Хърватска, Узбекистан, Украйна, Унгария, Франция, Чехия, Словакия.

 Добре е да знаете:

► Документите за легализация трябва да бъдат в оригинал или нотариално заверено копие, съобразно изискванията;

·        При документ, издаден Р България, се заверяват и документът и преводът;

·        При документ издаден в чужбина, се заверява само преводът;

► Преди да подадете определен документ за легализация, убедете се, че институцията или органът, за който са предназначени документът и неговият превод, изискват и легализация на превода. Бихте могли да спестите значителни разходи и време, ако е достатъчен само официален превод.

► Декларации и пълномощни могат да бъдат легализирани, след като подписът бъде заверен пред нотариус лично от лицето, подписало документа.

► Заверка на документ на български гражданин, намиращ се извън територията на Р България /например пълномощно, декларация и др./, може да бъде направена в българското посолство на територията на държавата, в която се намира.

 

АГЕНЦИЯ НОВ ВЕК ВИНАГИ Е НА РАЗПОЛОЖЕНИЕ ЗА ВЪПРОСИ И КОНСУЛТАЦИИ!

 

преводибургас преводиварна преводивеликотърново преводидобрич
преводикърджали преводипазарджик преводипловдив преводирусе
преводисливен преводисофия преводистаразагора преводиямбол
реводипървомай реводисвищов преводихасково

Агенция НОВ ВЕК

пл. Първи май 3, ет. 2 5300 Габрово, България
Преводи и легализация.

Работно време:

Понеделник-Петък 9:00 - 18:00
Събота 10:00 - 15:00
Неделя - почивен ден
Copyright © 2022 преводигаброво.com
All rights reserved
дизайн и оптимизация от bgwebdesign.org